VicSona 2010: concert final

Dissabte, 10 de juliol (10-J).

Segona i darrera sessió de VicSona 2010, en una vetllada marcada per la multitudinària manifestació pel dret a decidir convocada a Barcelona. Els olotins Red Souls van ser el primer grup de la nit, en un concert que va començar puntualment a les 22:30 malgrat la poca afluència inicial de públic. Els van seguir els manlleuencs Turnstile i després van pujar a l'escenari els Absolut, grup guanyador del Troc de Músics 2008, liderat pel cantant David Canal.

Al voltant de mitjanit es va fer evident el retorn de força gent a Vic i quan va començar Odetualet Quintet, la plaça de Santa Cecília ja estava totalment plena. El grup, amb les col·laboracions d'Anna Rojo i Artús Jackson, van brodar un concert rítmic i intens. Era el darrer grup participant en la Mostra.

Però la traca final la va posar Thanks for Coming. Guanyadors de l'edició de VicSona l'any 2005, amb la presència i les veus de l'Anna Rebès i en Pep Llopis, van oferir una actuació compacta i potent que va convèncer a un públic en el que convivien amb naturalitat generacions i gustos diversos. Un magnífic punt final a una convocatòria que, malgrat l'austeritat i el canvi de format a Mostra de Música Jove, sembla haver satisfet a públic i participants.

En els propers dies es farà públic quins són els dos grups de VicSona 2010 que participaran en les festes del Tura d'Olot (del 7 al 12 de setembre) i, també, el grup que actuarà al MMVV 2010, acompanyant a La iaia i a First Take el diumenge 19 de setembre a l'escenari de la Rambla del Passeig.

Precisament, durant el MMVV també es publicaran els 12 clips de vídeo (2 per cada grup participant a la Mostra) gravats en directe durant VicSona 2010.

L'organització (Vicjove i Mas de Bigues) volem donar les gràcies a tots: tècnics, staff, companys de l'ajuntament d'Olot, personal del cafè de l'Orfeó, músics i públic, que són els que han fet possible aquesta Mostra.