La iaia guanya VicSona 2009




Després d'una llarga deliberació, el jurat de VicSona 2009 (format per membres de Fressa, Reacció Musical d'Osona i dels estudis Buena Onda) va escollir la proposta de La iaia com a guanyadora de l'edició del concurs VicSona 2009.

Després de premiar un grup barceloní com Mine (2007) o vallesà com The City's Last Noise (2008), el guardó del concurs VicSona ha tornat a recaure en un músic local: La iaia (projecte en solitari d'Ernest Crusats, nascut a Vic el 1986) és una proposta de "re-nova" cançó que barreja elements melòdics i tecnològics, tendresa intergeneracional i un directe reciclat mitjançant la tècnica del loop.

A la final van arribar també altres propostes (Paradoxia, Three pounds fifty i Jiggy) que responien a patrons musicals i estètiques més habituals, la qual cosa, però, no els resta ni un gram del seu valor intrínsec. Tots plegats van integrar un concert variat i de qualitat, amb l'apunt final d'uns rockers com Jolly Jumper que van amenitzar el tram final de la nit i van alleugerir l'espera del veredicte.

L'altre grup convidat al concert de dissabte (Records de gel, finalistes del concurs AmfiRock 2009), no va poder actuar degut a una indisposició de la seva cantant, tot i que ho van intentar fins el darrer moment. En atenció al seu gest, l'organització els va oferir ajornar la seva presentació a Vic, cosa que, probablement, serà a la tardor i que s'anunciarà en el seu moment.

Per la seva banda, La iaia, que va demostrar tenir molts "néts" entre el públic congregat a la Plaça Maria Àngels Anglada, ingressarà després de l'estiu en un estudi de gravació, on registrarà les seves constants vitals i seguirà un règim de treball intensiu per tal de poder presentar el seu disc (en això consistia el premi de VicSona) durant el Mercat de Música Viva de Vic de 2010.

Que la força, la salut i la inspiració l'acompanyin.

* * *